Konope lieči rakovinu ....

01.11.2014 14:02

Konope lieči rakovinu – Rick Simpson

thumbnail

Útek pred liekom. Dokumentárny film Útek pred liekom vznikol v roku 2008. Pojednáva o znovuobjavení konope, ako lieku na rakovinu a mnoho ďalších ťažkostí, Rickom Simpsonom. Po vážnom zranení hlavy v roku 1997, Rick Simpson našiel úľavu v jeho zdravotnom stave pomocou liečivého konopného oleja. V situácii, keď konvenčná medicína si nevedela rady a vedľajšie účinky liekov boli čím ďalej tým neznesiteľnejšie. Keď zistil, že jeho konopné oleje (s vysokou koncentráciou THC) vylieči rakovinu a iné choroby, snažil sa podeliť sa o tento poznatok s čo ??najväčším počtom ľudí a zadarmo im pomáhal v boji s ich chorobami. Ďalej sa o týchto úspechoch snažil podeliť s úradmi a lekárskou obcou. Keď sa tento príbeh objavil na verejnosti, dlhá ruka zákona ho obvinila z držania a obchodovania s marihuanou.

Run from the Cure – Kanada, 2008, 58 min – anglické znenie s českými titulkami:


Podľa Ricka Simpsona konopný výťažok lieči všetky druhy rakoviny – všade kde sa jedná o zmutované bunky – a celý rad ďalších vážnych chorôb ( často tých označovaných ako ” civilizačné ” a postihujúcich väčšinou starších ľudí ). Medzi inými sa jedná o cukrovku, artritídu, chronické bolesti, zápalové a vredové ochorenia ( vrátane úplného vyliečenia vredov predkolenia ), roztrúsenú sklerózu, pruh, hemoroidy, migrénu, AIDS, infekcie, spáleniny, problémová materské znamienka, má neuroprotektívne účinky, podstatne zmierňuje príznaky zeleného zákalu.

Začiatok liečby výťažkom môže sprevádzať zrýchlenie srdcového tepu a zníženie krvného tlaku. Lieky na reguláciu tlaku je pri liečbe výťažkom zvyčajne nutné časom prestať užívať alebo znížiť ich dávku, pretože sa stanú zbytočnými. Dávky liekov proti bolesti je po začiatku liečby výťažkom zvyčajne možné znížiť na polovicu s výhľadom na ich úplné odbúranie.

Pri liečbe výťažkom tiež dochádza k regulácii telesnej váhy pacienta na ” správnu ” hodnotu – u silne obéznych pacientov sa môže jednať o úbytok v poriadku desiatok kilogramov. Nedrží pri tom žiadnu diétu, ale prísun kanabinoidov zlepší funkciu metabolického systému natoľko, že sa telo začne zbavovať prebytočného tuku.

Dávkovanie pri vážnych ochoreniach: dávka o veľkosti pol ryžového zrnka 4x denne, po 4 dňoch zdvojnásobiť dávku na celé zrnko a opakovať po ďalších 4 dňoch tak dlho, až pacient užíva 1 ml denne. Je nutné pri tom dbať na to, aby pacientovi nevadili psychoaktívne účinky výťažku a prispôsobovať tomu zvyšovanie dávky. Po ukončení liečby je potrebné brať výťažok ďalej v udržiavacej dávke iba 6-10 ml výťažku ročne.

Predávkovanie výťažkom žiadne veľké škody nespôsobí, pretože zvyčajne navodí iba hlboký spánok, ktorý je sám o sebe súčasťou liečebného procesu. Z vlastnej skúsenosti viem, že na začiatku liečebnej kúry výťažkom sa človek približne hodinu po jeho užití vtrením do ďasien začne cítiť ospalý, čomu by sa nemal brániť a na chvíľu by sa mal natiahnuť a relaxovať. Táto denná ospalosť po pár týždňoch zmizne a zostane len dobrý spánok v noci.

Pri liečbe rakoviny kože Simpson odporúča miestnu ( lokálnu ) liečbu priložením náplasti s výťažkom. Po 3 dňoch je potrebné náplasť vymeniť a postup opakovať. Rakovina je zvyčajne vyliečená do 3 týždňov a nevracia sa. Výťažok zmiešaný s masťou nie je podľa neho pre liečbu kožných rakovinových prejavov vhodný, ale osvedčuje sa v rámci prevencie ako prostriedok k udržaniu starnúcej pleti v zdravej kondícii. Na liečbu rakoviny je potrebné výťažok používať neriedený. Pre lokálnu liečbu psoriázy sa mu osvedčila tinktúra vyrobená z výťažku rozpusteného v alkohole.

Pri liečbe rakoviny pľúc Simpson odporúča doplniť vnútorné užívanie výťažku vdychovaním výťažku alebo konope vo vaporizéri.

Suroviny:

Zvyčajne pracujem s pol kilom čí viac dobrého kvalitného konope. Môžete použiť aj napríklad len jednu uncu ( 31,1 g ). Z tej sa zvyčajne vyrobí tri až štyri gramy výťažku. Množstvo výťažku z unce jednotlivých odrôd bude rozdielne. Zo všetkých ale možno pripraviť výťažok s úžasnými hojivými vlastnosťami.

Postup :

1 – Dajte úplne suchú surovinu do plastovej nádoby.
2 – Prelejte ju rozpúšťadlom, ktoré si zvolíte. Možno ich použiť celý rad. Rád používam čistý lekársky benzín, ten ale stojí 500 dolárov za dvousetlitrový sud. Rovnako tak možno použiť aj 99 % izopropylalkohol ( alebo 96 % alkohol ). Alkohol absorbuje viac rastlinného chlorofylu ako lekársky benzín. Výťažky pripravené pomocou alkoholu sú tmavšie, silu výťažku to ale nijako neovplyvňuje. Výťažky pripravené pomocou éteru, lekárskeho benzínu, butánu a mnohých ďalších riedidiel majú jantárovú a číru farbu. Číre výťažky samozrejme vyzerajú lepšie, tmavé výťažky ale môžu byť úplne rovnako účinné. Pri zachovaní správneho výrobného postupu vo výťažku nezostávajú takmer žiadne alebo žiadne cudzie látky. Výťažky pripravené pomocou rozdielnych rozpúšťadiel užívam už osem rokov a nepozorujem žiadne škodlivé následky. Na to, aby ste z pol kila sušeného konope ( suroviny ) dostali THC, budete potrebovať približne päť litrov rozpúšťadla. Na prípravu výťažku z jednej unce ( 31 gramov ) budete potrebovať maximálne pol litra rozpúšťadlá.
3 – Začnite drviť a miešať rastlinný materiál čistou ( chemicky nechránenou ) drevenou tyčkou alebo niečím podobným. Uvidíte, že aj surovinu preliatú rozpúšťadlom možno ľahko rozdrviť.
4 – Dolejte rozpúšťadlo, kým v ňom nebude východisková surovina úplne ponorená. Drevenou tyčou ďalej miešajte a drvte rastlinný materiál. THC sa pri tom uvoľňuje do rozpúšťadla.
5 – Pokračujte s tým ďalšie tri minúty.
6 – Zlejte rozpúšťadlo do ďalšej nádoby. Momentálne sa vám podarilo dostať z rastlinného materiálu približne 80 % THC.
7 – Druhé kolo – opakujte postup, prelejte rastlinný materiál rozpúšťadlom, nechajte ho pôsobiť približne tri minúty a dostanete z materiálu zostávajúcich 20 % THC.
8 – Nalejte zmes rozpúšťadla s výťažkom do nádoby, do ktorej ste naliali prvú várku.
9 – Dvakrát použitý rastlinný materiál môžete vyhodiť alebo zlikvidovať.
10 – Prelejte zmes rozpúšťadla a výťažku do ďalšej čistej nádoby cez kávový filter.
11 – Odparte rozpúšťadlo. Podľa mojich skúseností sa dá veľmi dobre použiť elektrický hrniec na ryžu. Na mojom hrnci na ryžu si môžem nastaviť dve teploty, nízku a vysokú, a vlezie sa do neho 2,5 litra zmesi výťažku a rozpúšťadla.
12 – Nalejte zmes výťažku a rozpúšťadlá do hrnca, približne do troch štvrtín.

Odparovanie sa musí vykonávať v dobre vetranom priestore. Na hrniec namierte ventilátor, aby sa výpary odvádzali preč. Výpary sú veľmi horľavé. V okolí nesmú byť žiadne žeravé predmety. Pozor na iskry a cigarety atď. Výpary by sa mohli vznietiť. Upozorňujem, že je to nebezpečné.

13 – Zapnite hrniec na ryžu a nastavte ho na vysokú teplotu.
14 – Nechajte odparovať rozpúšťadlo a postupne do hrnca dolievajte zvyšok zmesi výťažku s rozpúšťadlom.
15 – Ku koncu odparovania do zmesi výťažku a rozpúšťadlá pridajte pár kvapiek vody. Jej množstvo závisí od toho, z akého množstva suroviny ste robili výťažok. Ja osobne, keď robím výťažok z pol kila kvalitných šúľkov, pridávam asi desať kvapiek vody.
16 – Hneď v hrnci ostane už len asi dva a pol centimetra zmesi výťažku s rozpúšťadlom, nasaďte si kuchynské rukavice, vezmite hrniec a začnite mierne víriť jeho obsah.
17 – Pokračujte v krúžení hrncom a vírením jeho obsahu, kým sa rozpúšťadlo neodparí. Tých pár kvapiek vody pomáha uvoľniť zvyšky rozpúšťadla a do istej miery chráni výťažok pred prehriatím. Akonáhle sa rozpúšťadlo odparí, môj hrniec sa automaticky prepne na nízku teplotu. Tým sa eliminujú riziká prehriatia výťažku. Teplota výťažku by nikdy nemala presiahnuť 140 stupňov Celzia.
18 – Nasaďte si kuchynské rukavice a vyberte z hrnca na ryžu vnútornú nádobu s výťažkom.
19 – Opatrne prelejte výťažok do nerezovej nádobky.
20 – Nádobku dajte do dehydrátora alebo ju postavte na nejaký zdroj nízkeho tepla, napríklad ohrievač na kávu. Finálne odparovanie môže trvať aj niekoľko hodín, odparí sa ale všetka voda aj zvyšok prchavých látok. Akonáhle sa na povrchu výťažku prestane čokoľvek diať, je hotový a pripravený na použitie.
21 – Prelejte horúci výťažok do fľaštičky alebo ho natiahnite do plastovej striekačky. Zo striekačky sa výťažok veľmi ľahko dávkuje.

Výťažok má po vychladnutí konzistenciu hustého maziva. Z niektorých odrôd vzniká veľmi hustý výťažok, ktorý sa zo striekačky ťažko dostáva. V takýchto prípadoch pred užitím výťažku striekačku dajte na pár minút do teplej vody.

Niekoľko jednoduchých faktov pre všetkých, ktorí chcú začať užívať výťažok :

Konopný výťažok vám zníži krvný tlak. Pokiaľ na vysoký krvný tlak užívate nejaké lieky, čoskoro ich možno nebudete potrebovať. To isté platí aj pre diabetikov. Bol som svedkom toho, že konopný výťažok zreguloval hladinu cukru v krvi tak, že nebolo nutné podávať inzulín.

Nie som lekár a nemám právo hovoriť ľuďom, čo by mali robiť. Osobne by som ani nepremýšľal o tom, že by som mal podstúpiť ktorúkoľvek z foriem liečby rakoviny, ktoré ponúka náš zdravotnícky systém. Neodporúčam brať výťažok spolu s chemoterapiou. Aký zmysel má vyrobiť si vlastný liek a potom si od zdravotníckeho systému nechať dať masívne dávky jedu ?
Na základe svojich skúseností s konopnú medicínou som zistil, že akonáhle niekto začne užívať konopný výťažok, zvyčajne prestane potrebovať väčšinu farmaceutických liekov. Konopný výťažok sa podľa všetkého dobre znáša s väčšinou prírodných liekov. Párkrát som už ale počul od tých, ktorí sa ho snažili kombinovať s farmakami, že ich bolelo brucho atď. Všetky tieto problémy ale prestali, akonáhle prestali užívať lieky na predpis.

Rád by som privítal všetkých, ktorí sa s pomocou týchto informácií budú snažiť pomôcť tým, koho majú radi, vo svete skutočnej medicíny.

Ešte raz by som vás rád upozornil, aby ste si dali pozor pri odparovaní rozpúšťadla. Výpary sú veľmi horľavé. V okolí nesmie byť nič žeravého, iskry, cigarety atď Výpary by sa mohli vznietiť.

S prianím šťastia a pevného zdravia,